Acropol Hotel

Τι να μην ξεχάσω

Τι να μην ξεχάσω

Η

ετοιμασία της βαλίτσας δεν είναι και τόσο εύκολη όσο νομίζει κάποιος, ειδικά όταν είναι πολλά εκείνα που θα πρέπει να πάρουμε μαζί μας. Πόσοι από εμάς δεν έχουμε φθάνοντας στο προορισμό μας, ανακαλύπτουμε ότι μας λείπει κάτι; Παρακάτω, θα βρείτε 5_+1 κατηγορίες προϊόντων που δεν θα πρέπει να ξεχάσετε. Έτσι θα θυμάστε τι πρέπει απαραίτητα να βάλετε στις βαλίτσες σας πριν αναχωρήσετε για το ταξίδι σας.

Καλλυντικά

Είτε είστε άντρας, είτε είστε γυναίκα αυτό που δεν πρέπει να λείπει από τη βαλίτσα σας είναι ένα νεσεσέρ με τα καλλυντικά, που χρειάζεστε για να περιποιηθείτε τον εαυτό σας. Κάποια είδη φυσικά πολύ πιθανό να σας τα παρέχει το ξενοδοχείο σας, αλλά για να είστε απόλυτα σίγουροι καλό είναι να έχετε προμηθευτεί με σαπούνι-αφρόλουτρο, σαμπουάν, ξυραφάκια, οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα, ενυδατική κρέμα, αποσμητικό, remover για το μακιγιάζ, βούρτσα, ζελέ-λακ, κρέμα ξυρίσματος, λοσιόν σώματος και ό,τι άλλο εσείς θεωρείτε απαραίτητο.

Έγγραφα

Έκδοση Βίζας: Όταν ξεκινάτε να οργανώσετε το ταξίδι σας, το πρώτο με το οποίο θα πρέπει να ασχοληθείτε είναι εάν απαιτείται βίζα για τη χώρα εισόδου. Ταξίδια όπως στις Η.Π.Α. έχουν πολλές προϋποθέσεις για την έκδοση βίζας και είναι ιδιαίτερα δύσκολο για τους νέους ανθρώπους. Εκτός αυτού, για ταξίδια στην Ελλάδα πρέπει να έχετε ταυτότητα ή διαβατήριο. Για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν υπογράψει τη συνθήκη ΣΕΝΓΚΕΝ πρέπει να χρειάζεστε ταυτότητα νέου τύπου με λατινικούς χαρακτήρες ή διαβατήριο νέου τύπου, το οποίο εκδίδεται σε αστυνομικό τμήμα . Στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν έχουν υπογράψει τη συνθήκη ΣΕΝΓΚΕΝ και σε όλες τις τρίτες χώρες απαιτείται μόνο διαβατήριο νέου τύπου. Για τη έκδοση Διαβατηρίου απαιτείται: ΑΙΤΗΣΗ, Προσωπική Παρουσία στο Αστυνομική Τμήμα, μία πρόσφατη ειδική ψηφιακή φωτογραφία (γνωρίζουν οι φωτογράφοι), δύο φωτοτυπίες ταυτότητας, παράβολο από Εφορία, το παλαιό διαβατήριο, εφόσον υπάρχει.

Χρήματα

Ένας κατά προσέγγιση υπολογισμός των εξόδων σας κατά το ταξίδι σίγουρα είναι απαραίτητος. Ωστόσο, για να αποφύγετε δυσάρεστες εκπλήξεις μην κουβαλάτε μαζί σας πολλά μετρητά, γιατί ελλοχεύει ο κίνδυνος της απώλειας. Για να μην αναφέρουμε το ενδεχόμενο της κλοπής. Προτιμότερο είναι να έχετε μαζί σας μία ή και περισσότερες κάρτες ανάληψης μετρητών, με τις οποίες μπορείτε ανά πάσα ώρα να προμηθευτείτε με όσα μετρητά θέλετε.

Ρούχα

Αποτελεί πλέον κανόνα ότι τα περισσότερα ρούχα που έχουμε στη βαλίτσα μας δεν τα χρησιμοποιούμε, με αποτέλεσμα και χρήσιμο χώρο να καταλαμβάνουν και να ταλαιπωρούμαστε αδίκως. Συμβουλή μας λοιπόν είναι να παίρνετε μαζί σας τα απολύτως απαραίτητα ρούχα και εσώρουχα, ανάλογα φυσικά και με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν ανά εποχή στον προορισμό σας. Βέβαια, μην παραλείψετε να πάρετε και ένα -το πολύ δύο- σετ μαζί σας για ώρα ανάγκης, αλλά όχι παραπάνω. Μην ξεχνάτε ότι μετά δεν θα υπάρχει αρκετός χώρος για να βάλετε τα ψώνια που θα κάνετε στο ταξίδι. Βέβαια, τα ρούχα τα ακολουθούν και τα ανάλογα αξεσουάρ, που δεν θα πρέπει να λείπουν από τη βαλίτσα σας και τα οποία διαφοροποιούνται, ανάλογα με τις ανάγκες του ταξιδιού σας, αλλά και τις καιρικές συνθήκες. Για παράδειγμα, εάν ταξιδέψετε κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, θα χρειαστείτε οπωσδήποτε γυαλιά ηλίου και αντηλιακή κρέμα, ενδεχομένως και ένα καπέλο. Αντίθετα, κατά τους χειμερινούς μήνες, αξεσουάρ, όπως γάντια, κασκόλ, σκουφάκι και ομπρέλα, είναι απαραίτητα. Από κει και πέρα, αν πρόκειται να παρευρεθείτε σε μία επίσημη εκδήλωση μία γραβάτα, ένα ταγέρ ή ένα καλό κοστούμι θα σας φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα.

Φάρμακα

Για κάθε ταξίδι μας, ένα μικρό χρήσιμο φαρμακείο με σκευάσματα πρώτης ανάγκης  είναι απόλυτα αναγκαίο. Το απαραίτητο μικρό φαρμακείο πρέπει να περιέχει τα εξής φάρμακα : Τοπικά δρώντα φάρμακα, τα οποί είναι φάρμακα για τοπική χρήση (όπως πληγές, εγκαύματα, τσιμπήματα και μικροτραυματισμοί). Απαραίτητα εδώ είναι γάζες, αντιβιοτικές και ειδικές αλοιφές, επίδεσμοι, κάποια πούδρα. Αντιεμετικά για εκείνους που ταξιδεύουν  με πλοίο ή αυτοκίνητο και έχουν ευαισθησία, μια ώρα πριν το ταξίδι τους πρέπει να πάρουν ένα απλό αντιεμετικό. Αντιόξινα για τα ταξίδια του εξωτερικού, αλλά και του εσωτερικού, όσοι πάσχουν από παθήσεις του ανωτέρου πεπτικού, πρέπει να έχουν μαζί τους κάποιο αντιόξινο. Επιπλέον, δεδομένου ότι οι συνθήκες διαβίωσης, αλλά κυρίως οι συνήθειες διατροφής μας στα ταξίδια μας αλλάζουν, καλό θα είναι να εφοδιασθείτε και με κάποιο αντιδιαρροϊκό φάρμακο. Μια άλλη χρήσιμη ομάδα φαρμάκων  είναι τα αναλγητικά, τα οποία δρουν και σαν αντιπυρετικά φάρμακα. Ακόμη, διάφορα αντισταμινικά σκευάσματα σε δισκία ή σε αλοιφές, για τσιμπήματα και αλλεργικές καταστάσεις. Τέλος, εάν κάποιος πάσχει συχνά από, αναπνευστικές λοιμώξεις ή λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος, θα πρέπει να έχει μαζί του κάποια γνωστή σε αυτόν αντιβίωση για το χρονικό διάστημα του ταξιδιού του.

Gadgets

Μπορεί να μην έχετε καμία σχέση με την τεχνολογία, αλλά εφόσον αποφασίσετε να κάνετε κάποιο μακρινό ταξίδι, ορισμένα gadgets μπορεί να σας φανούν χρήσιμα για να περάσει ευχάριστα η ώρας σας όχι μόνο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, αλλά και κατά την παραμονή σας. Εφόσον λοιπόν πρόκειται για επαγγελματικό ταξίδι, θα σας φανεί χρήσιμος ένας φορητός υπολογιστής, μέσω του οποίου μπορείτε να εργάζεστε. Αν και είναι αυτονόητο, δεν θα πρέπει να αφήσετε πίσω το κινητό σας τηλέφωνο, ώστε να μπορείτε να κάνετε τα τηλεφωνήματά σας, αλλά και να μπορούν να έρθουν σε επαφή μαζί σας για ώρα ανάγκης. Επιπλέον, μία φωτογραφική μηχανή ή μία βιντεοκάμερα είναι ένα απαραίτητο gadget, για να αποθανατίσετε τις καλύτερες στιγμές του ταξιδιού σας. Βέβαια, όλα αυτά θα σας είναι άχρηστα, εάν έχετε ξεχάσει να πάρετε μαζί τους φορτιστές!

      Εγγραφείτε στο Newsletter μας


      BOOK
      NOW